Egészségterv programsorozat 2005. február 12.

  nyomtatási kép


Ifjúsági klub-foglakozás

A Nádasd körjegyzőséghez tartozó hat falu közös Egészségterv programsorozatának ifjúsági klub foglalkozása 2005. február 12-én/szombaton délután két órakor kezdődött a hegyháthodászi kultúrházban.

A programra 19 fiatal érkezett.

Először szakember vezetésével beszélgetés zajlott a káros szenvedélyek kialakulásáról, és azok a közvetlen környezetre és a társadalomra gyakorolt hatásiról, a káros szenvedélyek megelőzéséről. A beszélgetés zárásaként, mindenki kitölthetett a dohányzás keltette káros hatásokról szóló totót. Az eredmény szerint a fiatalok nagyobb százaléka jól ismeri a dohányzás káros hatásait, de van még teendőnk a megelőzésben, hiszen 100%-osan kitöltött Totót nem találtunk.

Miután Kercsmár István rendőr őrnagynak köszönhetően ismét gyarapodtunk az egészséges életmódhoz szükséges ismeretekben, reméljük, hogy ezen ismereteknek hatására (is) fiataljaink az egészségesebb élet felé vezető utat választják.

Az egészséges élet velejárója a MOZGÁS! A klub-foglakozás második felében ennek kívántunk hódolni. Hegyháthodászon napokig őriztük a havat, hogy ki tudjunk menni egy vidám szánkózásra a falu határába. Ez annak ellenére, hogy nem volt fagy, nagyon jól sikerült. Közel két órát töltöttünk el a szánkózással, hógolyózással nagy vidámságban.